fbpx

Veelgestelde vragen

Deze vragen werden ons alreeds gesteld

Autoshampoo Blink

Aan de formule van Blink werd sinds 2012 gesleuteld. De autoshampoo is een uitgekiende mix van bacteriën die enzymen vrijgeven.

De enzymen doen na verneveling meteen hun werk: ze weken vuil los, zoals modder, stof, dode insecten en vogelpoep.

De professionele zeep in de autoshampoo zorgt achter voor een prachtig mooie glans.

De afmetingen van een bus Blink van 5 liter: 19 x 13 x 28 cm.

Je bewaart je bus het beste tussen 5 en 30 °C. Opgelet: je mag Blink nooit in de volle zon bewaren of gebruiken.

Tot één jaar na datum van aankoop.

Blink is even milieuvriendelijk als een gewoon zeepsopje. Wat overblijft is een eenvoudige zeepoplossing die meteen wordt afgebroken door aanraking met water.

Gebruik van Blink

Jazeker. Blink werd getest op diverse waxlagen. Zowel in een labo als in de realiteit. Hoe vaak je Blink ook gebruikt, je waxlaag blijft intact. Let op: bij goedkopere waxlagen kunnen zich problemen voordoen. Dat zit zo: door veelvuldig contact met vuil en zout kunnen deze waxlagen barstjes vertonen. Gevolg: je krijgt het vuil minder goed weg met Blink. Met een duurdere, kwalitatieve waxlaag zit je wel safe: die vertoont nooit barsten en gaat levenslang mee.

Nee, elk voertuig kan je proper krijgen volgens hetzelfde stappenplan en dus zonder te wrijven. Dus ook je auto, bestelwagen of fiets kan je perfect reinigen. Er is zelfs een klant die zijn boot helemaal proper krijgt met Blink.

Was éérst handmatig met Blink als je camper of auto maandenlang niet gewassen werd. Blink is in de eerste plaats een onderhoudsproduct. Het is ontworpen om vuil van maximaal enkele weken oud te verwijderen. We kunnen niet garanderen dat je er een camper of auto mee schoon krijgt die al maanden niet is gewassen. Je zal in dat geval de eerste keer handmatig moeten wassen met Blink. Vanaf dan hou je met Blink wel altijd je voertuig moeiteloos schoon. Zonder boenen.

Het gebruik van Blink is extreem waterzuinig. Een gewone wasstraat verbruikt gemiddeld 80 à 200 liter water per wasbeurt. Gebruik je hogedruk om Blink af te spuiten, dan verbruik je amper 12 liter. Dat is iets meer dan 1 emmer water.

Neen. Blink is al verdund en klaar voor gebruik. Voeg niets toe, ook geen water.

Reinig je je auto voor de eerste keer met Blink? Dan gebruik je best een hogedrukreiniger om af te spoelen. Zo krijg je het meeste vastgekoekte vuil netjes weg. Heb je geen hogedrukreiniger in huis? Ga voor je eerste keer reinigen met Blink naar een wasstraat met zelfbediening en gebruik de hogedrukspuit daar. Als je Blink wekelijks of tweewekelijks gebruikt heb je normaal geen hogedruk nodig om af te spoelen. De tuinslang is dan genoeg. Al blijf je met hogedruk wel het beste resultaat krijgen.

Je voertuig kan met Blink streeploos en zonder kalkdruppels opdrogen. Maar zacht water is essentieel voor zo’n resultaat. Zit er veel kalk in je water, werk dan met een waterontharder of gebruik schoon regenwater. Is dat niet mogelijk, droog dan je auto af met een schoon zeemvel of microvezeldoek.

Let op: veel waterontharders staan niet goed afgesteld of werkt niet langer optimaal, vaak door gebrekkig onderhoud.

Wil je weten of je leidingwater zacht genoeg is? Je kan dit eenvoudig testen door een pannetje met hetzelfde water 5 minuten te laten koken. Wrijf achteraf over de bodem om te kijken of er kalk op zit.

Blink is niet combineerbaar met wetcoats en andere waterafstotende producten. Het is op water gebaseerd en zal in dat geval niet kunnen inwerken.

Tijdens het inspuiten van Blink ga je rond je voertuig. Zorg dat het hele oppervlak van je voertuig bedekt is. Gebruik dus net genoeg product en zorg voor een sproeikop die goed vernevelt. Te veel product gebruiken is onschadelijk, behalve voor je portemonnee. Te weinig product kan een minder doeltreffend resultaat opleveren.

Met een bus Blink van 5 liter kan je een gemiddelde gezinswagen 5 tot 6 keer wassen. Gebruik je meer, dan spuit je te veel product. Hou dan twee dingen in de gaten: 1) je hoeft maar één laag product aan te brengen, en 2) zorg dat je sproeikop van goede kwaliteit is én goed staat afgesteld. Een bus van 5 L kost 42,35 euro (incl. btw). Eén wasbeurt kost dus tussen de 7 en 8,5 euro. Dat is bij de carwash zowat de prijs van een basic wasprogramma.

Dat hangt af van je type dakpannen en hoe poreus de steensoort is. Je probeert dit het beste zelf uit. Er is geen risico op aantasting of verkleuring van de steen.

Verzending

Ja, je kan Blink ophalen na telefonische afspraak van maandag tem. zaterdag

Je betaalt geen aparte verzendkosten. De prijs van verzending is inbegrepen in de kostprijs van de bus.

Geen antwoord op je vraag?

Contacteer ons en we bieden je zo snel mogelijk een antwoord!