fbpx

Gebruikersgids Blink:
de makkelijkste autowasbeurt ooit

Met de autoshampoo Blink maak je elk voertuig sneller blinkend schoon. Zelfs zonder je voertuig aan te raken.

In onze gratis gebruikersgids ontdek je hoe je dat doet. Zo ben je altijd verzekerd van een optimaal reinigingsproces en een glanzend resultaat.

Blink - allesreiniger 5 L bus

Dit heb je nodig om Blink voor de eerste keer te gebruiken

1. Je bus Blink (5 liter).

2. Een lagedrukpomp om je mobilhome in te spuiten.
Heb je dat niet? Een plantenspuit kan ook maar dan duurt het langer.

3. Een hogedrukreiniger om je mobilhome af te spuiten. Heb je geen hogedrukreiniger? Ga voor je eerste keer reinigen met Blink naar een wasstraat met zelfbediening en gebruik de hogedrukspuit daar.

Zo reinig je je mobilhome de eerste keer

Als je deze stappen volgt, is het gebruik heel simpel:

1. Benevel Blink op je (droge) mobilhome. Giet minstens 1,5 liter van het product in je lagedrukpomp.

2. Loop rond je mobilhome terwijl je hem inspuit van onder tot boven. Het product hoeft maar een paar minuten in te werken, dus tegen de tijd dat je rond bent kan je meteen beginnen met afspuiten.

3. Spuit je mobilhome in dezelfde volgorde af met een hogedrukreiniger met alleen water. Als je zacht water gebruikt, droogt je mobilhome vanzelf zonder strepen op.

Goed om te weten: de kans is groot dat je na reiniging toch nog hardnekkige zwarte strepen ziet. Deze strepen zijn een gekend probleem voor mobilhome-eigenaars. Toch kan je ze makkelijk verwijderen met Blink: giet pure Blink op je telescopische wasborstel en wrijf over de zwarte strepen. Je zal een verbluffend verschil zien met andere reinigingsmiddelen.

Check deze 5 gouden regels voor je Blink gebruikt

1. Gebruik de 1ste keer een hogedrukreiniger om af te spoelen

Reinig je je mobilhome voor de eerste keer met Blink? Dan gebruik je best een hogedrukreiniger om af te spoelen. Zo krijg je het meeste vastgekoekte vuil netjes weg.

Heb je geen hogedrukreiniger in huis? Ga voor je eerste keer reinigen met Blink naar een wasstraat met zelfbediening en gebruik de hogedrukspuit daar.

 

Als je Blink wekelijks of tweewekelijks gebruikt heb je normaal geen hogedruk nodig om af te spoelen. De tuinslang is dan genoeg op voorwaarde er voldoende druk op zit. Zo’n 5 bar is prima: de straal die uit de tuinslang spuit moet pijn doen aan je hand.

 

2. Gebruik Blink onverdund

Blink wordt klaar voor gebruik aangeleverd. Verdun het dus niet met water, dan gaat het effect verloren.

3. Gebruik voldoende Blink

Tijdens het inspuiten van Blink ga je rond je mobilhome. Zorg dat het hele oppervlak van je mobilhome bedekt is. Gebruik dus net genoeg product en zorg voor een sproeikop die goed vernevelt. Hij moet van goede kwaliteit zijn én goed afgesteld staan. Met de juiste sproeikop kan je met 1,5 liter een mobilhome inspuiten.

Te veel product gebruiken is onschadelijk, behalve voor je portemonnee. Te weinig product kan een minder doeltreffend resultaat opleveren.

4. Gebruik zacht water om af te spoelen

Je mobilhome kan met Blink streeploos en zonder kalkdruppels opdrogen. Maar zacht water is essentieel voor zo’n resultaat. Zit er veel kalk in je water, werk dan met een waterontharder of gebruik schoon regenwater.

Let op: veel waterontharders staan niet goed afgesteld of werken niet langer optimaal, vaak door gebrekkig onderhoud.

Heb je geen zacht water of regenwater bij de hand? Droog dan je mobilhome af met een schoon zeemvel of microvezeldoek.

Hoe weet ik of mijn water zacht genoeg is?

Je kan dit eenvoudig testen door een pannetje met hetzelfde water 5 minuten te laten koken. Wrijf achteraf over de bodem om te kijken of er kalk op zit.

5. Was éérst handmatig als je mobilhome maandenlang niet gewassen werd

Blink is in de eerste plaats een onderhoudsproduct. Het is ontworpen om vuil van maximaal enkele weken oud te verwijderen. We kunnen niet garanderen dat je er een mobilhome mee schoonkrijgt die al maanden niet is gewassen. Je zal in dat geval de eerste keer handmatig moeten wassen. Vanaf dan hou je met Blink wel altijd je mobilhome moeiteloos schoon. Zonder boenen.